Op dinsdag trad zanger FLEMMING op als een van de opvallende gasten bij de feestelijke lancering van Radio Noordzee. Tijdens zijn bijdrage aan de uitzending deelde hij een persoonlijk verhaal dat menig luisteraar heeft verrast. De populaire zanger, bekend van zijn vlotte Nederlandstalige hits, onthulde dat hij zijn eerste stappen in de Nederlandstalige muziekwereld zette dankzij rapper Snelle. Die wending in zijn muzikale carrière was geen vanzelfsprekende keuze, maar het krachtige nummer Reünie bracht daar verandering in.
Van Engelstalige ambities naar Nederlandstalige succesnummers
Voor zijn doorbraak in het Nederlandstalige circuit schreef FLEMMING uitsluitend nummers in het Engels. Hij gaf aan dat hij het Nederlands als muziektaal lastig vond, omdat hij niet goed wist hoe hij zijn gevoelens op een natuurlijke manier kon uiten. Dat veranderde volledig na het horen van Reünie, het veelgeprezen nummer van Snelle.
“Ik vond Nederlands altijd best wel tricky, omdat ik niet wist hoe ik mezelf wilde uitten in Nederlandstalige muziek,” vertelt hij openhartig. De manier waarop Snelle in Reünie een persoonlijk verhaal vertelt, inspireerde FLEMMING om zijn creatieve pad te verleggen. “Dus ik denk dat Snelle met de Reünie mij wel echt heeft aangespoord om Nederlandstalige nummers te maken.”
Bekende namen trappen Radio Noordzee af
Radio Noordzee ging dinsdag officieel van start met een indrukwekkende line-up van Nederlandse artiesten. De zender viert zijn herlancering groots en gaf de aftrap om klokslag 9.00 uur, met niemand minder dan prins Pieter-Christiaan, zoon van prinses Margriet. Talpa Network maakte eerder al bekend dat er voor deze gelegenheid een reeks bekende Nederlanders werd uitgenodigd om een uur lang radio te maken. FLEMMING stond daarbij in het rijtje naast onder anderen Jeroen van der Boom, Yves Berendse en Wilfred Genee.
Tijdens deze speciale dag gaven ook artiesten als Marco Schuitmaker, Mart Hoogkamer, Sven Versteeg, 3J’s en Wesley Bronkhorst acte de présence. Daarmee werd het een waar feest voor liefhebbers van Nederlandstalige muziek, want dat is precies waar Radio Noordzee zich op richt. Volgens Dave Minneboo van Talpa is die keuze allesbehalve toevallig.
Nederlandstalige muziek centraal op de zender
Minneboo licht toe waarom Nederlandstalige muziek de rode draad vormt binnen het zenderaanbod: “Nederlandstalige muziek is populairder dan ooit.” Hij voegt eraan toe dat de respons van artiesten overweldigend was toen de plannen voor de zender eerder dit jaar bekend werden gemaakt. “De reacties van artiesten waren overweldigend na de aankondiging van Radio Noordzee eerder dit jaar en dat zie je vandaag terug in de geweldige line-up van artiesten die de zender een warm hart toedragen”, aldus Minneboo.
Vanaf woensdag schakelt Radio Noordzee over naar de vaste programmering. Bekende radio-dj’s als Silvan Stoet, Marlayne Sahupala en Jan-Paul Grootentraast nemen dan het stokje over. Opvallend is dat er dagelijks tussen 12.00 uur en 13.00 uur een BN’er aanschuift voor de Lunchshow. Jeroen van der Boom bijt het spits af en krijgt de eer om de eerste week in te luiden. De afwisseling van artiesten en presentatoren maakt de zender fris, verrassend en volledig gericht op liefhebbers van muziek van eigen bodem.
Eerlijk, inspirerend en puur: FLEMMING’s muzikale ommezwaai
Het verhaal van FLEMMING toont aan hoe krachtig muziek kan zijn als bron van inspiratie. Waar hij eerst zijn uitingen in het Engels zocht, vond hij in de teksten van Snelle het vertrouwen om ook in zijn moedertaal te durven zingen. Die stap heeft hem geen windeieren gelegd. FLEMMING is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige muziekscene, en zijn openhartige verhaal onderstreept hoe belangrijk het is om als artiest trouw te blijven aan je gevoel.
Wat vind jij van de overstap van FLEMMING naar Nederlandstalige muziek? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.