Dierenrechtenorganisatie Stichting AAP heeft scherpe kritiek geuit op de Nederlands-Marokkaanse zangeres Hind. Nadat zij beelden deelde waarop zij poseert met leeuwen en leeuwenwelpjes op het Thaise eiland Phuket. De organisatie stelt dat dergelijke beelden bijdragen aan illegale handel in wilde dieren en dierenmishandeling. Zo meldt Stichting AAP op Instagram.
Leeuwen in apathische toestand
Op de video’s die Hind deelde, zijn leeuwen te zien die volgens Stichting AAP ‘apatisch’ naast haar liggen, terwijl ze de dieren aait. In een van de video’s houdt ze de staart van een volwassen leeuw vast, terwijl ze op andere beelden leeuwenwelpjes op schoot heeft en ze met een fles voedt. De beelden zijn opgenomen in een zogenoemde Lion’s Sanctuary, een locatie waar toeristen vaak interactie hebben met wilde dieren.
Oproep van dierenrechtenorganisaties
Stichting AAP benadrukt dat dergelijke toeristische attracties vaak gepaard gaan met ernstige vormen van dierenleed. Leeuwen en andere wilde dieren worden regelmatig onder slechte omstandigheden gehouden, waarbij ze worden gedrogeerd of jong bij hun moeder worden weggehaald om als attractie te dienen. Volgens de organisatie draagt het delen van deze beelden bij aan het normaliseren van dit dierenleed.
Geen reactie van Hind
De dierenrechtenorganisatie heeft naar eigen zeggen Hind verzocht om de beelden te verwijderen, maar op dit verzoek is geen reactie gekomen van de zangeres. “Gesteund door World Animal Protection en Stichting SPOTS doet AAP hierbij een publieke oproep te stoppen met het verspreiden van deze vorm van dierenmisbruik. Wij hopen dat Hind de hint deze keer niet mist en leeuwen en andere wilde dieren voortaan met rust laat!”, aldus de organisatie op Instagram.
Kritiek op sociale media
Het blijft vooralsnog stil aan de kant van Hind, die nog geen publieke reactie heeft gegeven op de oproep van Stichting AAP. Haar social media-kanaal stroomt echter vol met kritische reacties van volgers die hun afschuw uitspreken over de beelden. Een volger reageerde fel: “Stop met jezelf zo belachelijk te maken.” Een ander schreef: “Dieren zijn niet op deze wereld gezet om mensen te vermaken, zeker niet als ze daarvoor half gedrogeerd moeten worden, enkel voor jouw kortstondige plezier.”
Vragen blijven onbeantwoord
Ondanks de groeiende kritiek blijft het onduidelijk of Hind van plan is de beelden te verwijderen. Dierenrechtenorganisaties blijven hameren op bewustwording rondom dierenmishandeling in toeristische attracties en roepen het publiek op dergelijke plekken te vermijden.
Wat vind jij van deze kwestie? Moet Hind de beelden verwijderen? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.